Princ Harry: Alkoholom i drogama borio sam se protiv traume zbog majčine smrti

Showbiz 21. svi 202111:32
Izvor: Ben STANSALL / AFP, Ilustracija

Princ Harry, vojvoda od Sussexa kazao je da je trauma majčine smrti dovela do toga da je alkoholom i drogama maskirao emocije te ih je uzimao kako bi otupio svoje osjećaje.

Harry je imao samo 12 godina kada je Diana, princeza od Walesa, poginula kolovozu 1997. u automobilskoj nesreći dok su je progonili paparazzi u Parizu.

U prve tri epizode Apple TV-a “The Me You Can’t See (Ja, kojeg ne možete vidjeti)”, princ je govorio o  traumatičnim uspomenama iz djetinjstva, uključujući o trenutku kada su nastale fotografije dok je s bratom, ocem, ujakom i djedom hodao iza Dianinog lijesa.

“Za mene je najviše ostao u sjećanju zvuk kopita konja”, rekao je 36-godišnjak voditeljici serije Oprah Winfrey.

PROČITAJTE JOŠ

“Bilo je to kao da sam izvan svog tijela i samo hodam radeći ono što se od mene očekivalo. Pokazivao sam desetinu osjećaja u odnosu na ono što su pokazivali svi ostali: Ovo je bila moja mama – nikad je nisi ni upoznao.”

Serija se fokusira na mentalno zdravlje, a Harry je opisao kako je trauma gubitka izazvala tjeskobu i teške napadaje panike u dobi od 28 do 32 godine.

“Svaki put kad sam obukao odijelo i kravatu … morajući igrati ulogu pogledao bih se u ogledalo, navukao bezizražajno lice i kazao – idemo”.

“Prije nego što sam uopće izašao iz kuće, oblijevao me znoj. Bio sam istodobno spreman na borbu i bijeg”.

“Bio sam voljan piti, bio sam voljan uzeti drogu, bio sam spreman pokušati i raditi stvari s kojima sam ublažio ono što sam osjećao.”

Rekao je Winfrey da bi u petak ili subotu navečer popio alkohola koliko se popije u tjedan dana “ne zato što sam uživao, već zato što sam pokušavao nešto prikriti”.

Tijekom programa vojvoda je također kazao kako je potpuno ignorirano kada je njegova supruga Meghan bila na pragu samoubojstva zbog uznemiravanja na društvenim mrežama.

To navodno napuštanje bio je jedan od “najvećih razloga” zbog kojih je par napustio Veliku Britaniju, rekao je Harry.

“Zasigurno me sada više nitko neće na silu ušutkati”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar