Kukoč u ulasku u Hall of Fame: Drago mi je da se dogodilo dok sam bio u Splitu

Košarka 19. svi 202110:14
Izvor: JOHN ZICH / AFP

Bivši košarkaš i jedan od najuspješnijih hrvatskih sportaša Toni Kukoč bit će uvršten u košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu u generaciji 2021. Ušao je u Kuću slavnih nakon čak osme nominacije.

“Bilo bi bolje da je bilo iz prvoga, ali uvijek je velika čast ući u Hall of Fame, drago mi je da se dogodilo baš kad sam bio u Splitu, gdje je sve počelo. Ovdje smo počeli i ovdje sve završava, napravio se jedan krug”, rekao je Toni Kukoč HRT-u.

“Vrate se emocije odmah pri ulasku u dvoranu i u trofejnu salu, sjetim se treninga, odakle smo sve šutirali, koliko smo vremena provodili, svih ljudi koji su nam pomogli da dođem do velikih uspjeha, ništa se u ovom sportu ne može napraviti sam, a mi smo toga imali dosta”, dodao je o svojim počecima.

Trostruki osvajač NBA naslova s Chicago Bullsima (1996. – 1998.) trostruki europski prvak s Jugoplastikom (1989. – 1991.), svjetski (1990.) i dvostruki europski prvak (1989. i 1991.) s reprezentacijom bivše Jugoslavije, osvajač dviju srebrnih olimpijskih odličja, s Jugoslavijom u Seulu 1988. i Hrvatskom u Barceloni 1992., te dobitnik mnogih pojedinačnih priznanja, peti je Hrvat nakon Krešimira Ćosića (1996.), Dražena Petrovića (2002.), Mirka Novosela (2007.) i Dina Rađe (2019.) koji će biti uvršten među košarkaške besmrtnike.

“Svaki trofej ima svoju draž, normalno da je jedan od dražih prvi osvojeni Kup prvaka u Munchenu koji je bio totalno neočekivan. Bili smo mladi, nismo imali respekt od drugih, ali iznenadili smo sve. Isto tako mi je draga prva titula s Bullsima, to jedan veći nivo osvajanja. Svi imaju trofeji svoj značaj”, rekao je Kukoč.

“Svi su se javili, preko poruke, zvali su me. Kažu da su znali da je trebalo doći, koristim priliku da se svima zahvalim, velik je dio njihov u mojem osvajanju”, zaključio je Kukoč.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar