Milanović: Hvala vam što gledamo hrvatski barjak na olimpijskim postoljima

Matea Jelić
Izvor: Javier SORIANO / AFP

Hrvatska tekvondašica Matea Jelić (23) osvojila je naslov olimpijske pobjednice u kategoriji do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju, u finalu je uspješnija bila od Britanke Lauren Williams sa 25-21.

Na zlatnoj medalji čestitao joj je i predsjednik Republike Zoran Milanović. Čestitke je uputio i brončanom Toniju Kanaetu.

“Čestitam Matei Jelić na osvajanju zlatne olimpijske medalje u taekwondou, čestitam Toniju Kanaetu na osvajanju brončane olimpijske medalje u taekwondou. Svojim upornim radom prije Igara i onda sigurnim i čvrstim nastupima u Tokiju, vrijednim medalja, razveselili ste Hrvatsku već na samom početku Olimpijskih igara. Hvala vam što gledamo hrvatski barjak na olimpijskim postoljima, kao što smo priželjkivali”, napisao je predsjednik na Facebooku.

Jandroković: Upisali ste se u povijest hrvatskoga sporta

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković također je čestitao Jelić na osvojenom olimpijskom zlatu.

„Poštovana i draga Matea, od srca Vam čestitam na osvajanju prve zlatne olimpijske medalje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju! Fantastičnim preokretom u zadnjim sekundama finalne borbe i prvom hrvatskom zlatnom medaljom u taekwandou upisali ste se u povijest hrvatskoga sporta.

Nakon izuzetnih uspjeha na dosadašnjim natjecanjima, zaokruženih nedavnom titulom europske prvakinje, te neprekidnim trudom i ustrajnošću, zasluženo ste osvojili prestižnu zlatnu olimpijsku medalju i opravdali ulogu prve nositeljice turnira.

Olimpijska medalja najveće je dostignuće i čast jednome sportašu, stoga svi zajedno možemo biti neizmjerno ponosni Vaš uspjeh. Čestitke upućujem i Vašim trenerima i Taekwando klubu Marjan koji nam je u istom danu podario dvoje novih olimpijskih osvajača medalja.

Želim Vam puno zdravlja i daljnjeg uspjeha u Vašim taekwando borbama i sportskim natjecanjima u budućnosti.“

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar