Totti: Messi je najbolji na svijetu!

Nogomet 28. pro 201712:36 > 12:38
Izvor: REUTERS

Totti je govorio i o planovima za budućnost, razlikama između današnjeg i nekadašnjeg nogometa i mnogim drugim temama.

Francesco Totti, bivši nogometaš Rome, koji je svih 25 sezona igračke karijere proveo u jednom klubu, tijekom Međunarodne konferencije o sportu koja se održava u Dubaiju, kazao je da je najbolji igrač na svijetu Lionel Messi.
Totti je govorio i o planovima za budućnost, razlikama između današnjeg i nekadašnjeg nogometa i mnogim drugim temama.

“Uvijek sam više volio nogomet nego novac, takav sam oduvijek bio”, naglasio je Totti i nastavio:

“Prošle sezone moj cilj je bio da igram i da budem na terenu. Sada je moj prioritet da uložim vrijeme u Romu i promoviram klub u cijelom svijetu. Trenutno ne razmišljam o trenerskom poslu. Kada razmišljate o tome, nešto se dogodi u vašoj glavi, ali se meni to još uvijek nije dogodilo. Vidjet ćemo u budućnosti.”

Totti smatra da postoje velike razlike između današnjeg i nogometa kakav je bio u njegovo vrijeme, kada je bio u usponu snage.

“Dosta toga se promijenilo. Više volim onaj nogomet od prije. Sada se o nogometu razmišlja više s poslovne strane, a ranije smo više mislili o tome kako da djecu približimo ovom sportu. Najromantičniji aspekti nogometa su lojalnost i pripadnost, a ne komercijalna strana. Određeni brojevi koji se vrte na tržištu su izvan kontrole”, smatra legenda rimske “vučice”.

Kada je riječ o najboljem nogometašu današnjice Totti nije imao dilemu.

“Najbolji igrač na svijetu je Messi, samo nemojte reći Cristianu Ronaldu ili Neymaru”, jasno je iznio svoje mišljenje “kralj Rima”.

Totti je ponikao u omladinskom pogodnu Rome za koju je prvi profesionalni ugovor potpisao 1992. godine, kada mu je bilo 16 godina. Iste godine je i debitirao za prvi tim rimskog kluba, a oprostio se na kraju prošle sezone. Za Romu je odigrao 786 natjecateljskih utakmica i postigao 307 golova. Za reprezentaciju Italije upisao je 58 nastupa uz devet pogodaka.