Tko će postati novi predsjednik Dinama? “Barišić se bojao pa je izgurao bitne ljude…”

Nogomet 03. ožu 202419:43 0 komentara

I prije nego je cvijeće procvalo, Dinamu je stiglo proljeće. Lista koju je predvodio Velimir Zajec potukla je konkurente na izborima za 25 članova skupštine. No, veliko je pitanje jamči li to promjene u klubu. Predsjednik Mirko Barišić će ponovno imati većinu u skupštini pred skorašnje predsjedničke izbore.

Osamdesetdevet posto birača Velimiru Zajecu dalo je legitimitet da parafrazira svoj 24 godine star uzvik kada je vraćeno ime Dinamo.

“Onda sam viknuo imamo Dinamo, sada ću reći imamo Dinamovo proljeće!”, rekao je Zajec.

N1

“Dinamo ima ozbiljnih problema”

Lista Dinamovo proljeće na čelu s maksimirskom legendom ostvarila je uvjerljivu pobjedu nad listom Dinamo iznad svih Otta Barića. Poraženi je dan nakon izbora gospodski čestitao pobjedniku.

“Ja sam primarno zadovoljan s tim što sam u protekla dva mjeseca imao priliku reći što mislim i što mi je na duši i što mislim da treba reći vezano uz Dinamo. Dinamo ima ozbiljnih problema i nadam se da će se sad početi i rješavati”, kazao je Barić.

No, vlast u Dinamu još uvijek je daleko od ruku navijača. Ovim izborima lista koju su podržali Bad Blue Boysi dobila je 25 članova skupštine. Preostalih 35 odabrao je tajnim glasanjem Izvršni odbor pod kontrolom dogovječnog predsjednika kluba Mirka Barišića koji će tako imati većinu u skupštini. Upravo između Barišića i Zajeca birat će se novi predsjednik Dinama.

“To će biti jedna interesantna borba. Nadam se da će biti gospodska kao što je sve dosada bilo jer moramo reć svi da smo izuzetno zadovoljni s jednom kvalitetom kako se sve dosad odvijalo i nadam se da će se sve tako nastaviti”, poručio je Zajec.

Glasanje prema šalabahterima

Ali izgleda da nije bilo baš sve gospodski. U tajnom izboru 35 članova skupštine glasalo se prema šalabahterima, optužuje član Izvršnog odbora Dragutin Kamenski, poznat po tome da se nikad nije libio kritizirati Barišića.

N1

“Dakle da se po unaprijed pripremljenim šalabahterima glasuje to nisam mislio da je moguće ni u najcrnijem ni u najružnijem scenariju, da su ta vremena duboko iza nas. I umjesto jednog festivala demokracije dogodio se jedan užasan fijasko. Mislim da će posljedice takvog glasovanja, a sutra i rada po takvom modelu neće biti dobro za klub”, istaknuo je.

Takve metode u borbi protiv demokracije mogle su se i očekivati od čovjeka koji je godinama gledao i provodio maksimirsku diktaturu pravomoćno osuđenog bjegunca Zdravka Mamića.

“A onda smo vidjeli nešto što je zapravo Dinamo zadnjih 15, 20 godina, jedan Mamićev model, jedno upravljanje na autokratski način. Mirko Barišić je sastavio svoju listu i izgurao neke bitne ljude za koje je spoznao da ih simpatizira i Dinamovo proljeće. Konkretno, to je Kamenski, nema Gašparovića koji je radio statut, nema Deverića i Čerčera koji su Zajecovi igrači i prijatelji i vjerojatno se Barišić bojao da bi u tom slučaju vrlo lako mogao izgubiti izbore”, kazao je komentator Sportkluba Igor Flak.

Izbori za predsjednika kluba održat će se najkasnije iduće nedjelje. Matematika kaže da je Barišić siguran pobjednik ako mu svih 35 s njegove liste ostanu vjerni. S druge strane, Dinamovo proljeće će bar šestoro njih pokušati pridobiti na svoju stranu. Novi predsjednik birat će se javnim glasanjem. Dakle, tko god promijeni stranu, morat će to učiniti na očigled navijača Dinama, ali i maksimirske dijaspore.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!