Antisemitski ispad navijača Union Berlina

Nogomet 01. lis 202115:05
nogomet, nogometaš, nogometno igralište, branka, branič
Unsplash (ilustracija)

Skupina ekstremnih navijača Union Berlina vrijeđala je navijače Maccabi Haife i uzvikivala antisemitske parole tijekom utakmice Konferencijskoj ligi u Berlinu.

Union je pobijedio Maccabi s 3-0 u utakmici drugog kola Konferencijske lige, odigranoj na Olimpijskom stadionu, koji je izgrađen 1936. za Olimpijske igre organizirane u nacističkoj Njemačkoj.

Zbog ograničenja u vezi s koronavirusom, utakmici je prisustvovalo 23.324 navijača, od kojih je gotovo 1.000 bilo pristaša Maccabija. Podružnica mladih lokalnog njemačko-izraelskog društva objavila je da su njezine članove vrijeđali neki lokalni navijači tijekom utakmice, dok su zajedno sjedili na tribinama, pomiješani s pristašama Uniona. Navodi se da ih je skupina navijača Uniona gađala pivom i vikala: “Židovi”.

Navijači njemačkog Uniona pokušali su zapaliti izraelsku zastavu, koju su oteli izraelskoj navijačici, prije nego što ih je policija u tome spriječila.

“Bilo je i navijača Uniona koji su se protivili takvom ponašanju. Morali smo prijeći na dio gdje su bili smješteni navijači Maccabija kako bismo bili sigurni”, navedeno je. Mreža protiv diskriminacije u europskom nogometu, FARE, izjavila je danas da su “svjedoci bili šokirani razinom antisemitizma” na utakmici i objavila fotografije na kojima se vidi kako navijač Unije izvodi nacistički pozdrav gostujućim navijačima i vrijeđa one koji su ga upozorili. ponašanja. Na fotografijama se vidi još jedan navijač koji izvodi nacistički pozdrav, koji je u Njemačkoj zabranjen i kažnjava se zatvorom.

Nogometni klub Maccabi iz Haife nije prijavio incidente nakon utakmice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar