AEK pobijedio u Zagrebu! Boysi nisu izdržali, Dinamo će biti kažnjen zbog baklji

Nogomet 15. kol 202316:58 > 22:10 4 komentara
N1

Dinamo i AEK odigrali su na Maksimiru prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka i slavili su Grci 2:1 (Bulat 39'/Zuber 59', Galanopoulos 90'), ali u iznimno specifičnim uvjetima zbog huliganskog sukoba sa smrtnim ishodom u Ateni prošlog tjedna.

Iz Uefe su već naglasili da će uslijediti rigorozne kazne ako se upali samo jedna baklja, a one će biti još gore ako dođe do nekog većeg incidenta. Zato su iz redova hrvatskog prvaka pozivali navijače neka pokažu kako se navija za svoj klub. Nažalost, na sjeveru su u drugom dijelu upaljene baklje.

“Pokažimo svijetu tko smo! Zadnjih nekoliko dana imamo prilike čitati razne tekstove o našem klubu i o našim navijačima… Oduvijek kao klub gajimo fer i sportsko navijanje! Na našem Maksimiru atmosfera je uvijek onakva kakva i treba biti! Pokažimo to i ovoga utorka, pokažimo svijetu kaj je Zagreb, kaj je Dinamo i kaj su Purgeri”, stoji u objavi Dinama na društvenim mrežama.

Regulacija prometa propisana je za do ponoći i odvijala se po posebnim naputcima policije. Ujedno, igrači, stručni stožer i vodstvo AEK-a imali su posebnu pratnju gdje god su se kretali. Također, da ništa ne bi u ovako napetoj situaciji izmaknulo kontroli, brinuo je i helikopter iznad stadiona i njegove okolice.

Više detalja o utakmici možete pronaći na Sport Klubu.

TIJEK DOGAĐAJA

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare