HNS najoštrije osudio rasistički incident i nasilje prema igračima Šibenika

Nogomet 18. kol 202216:56 0 komentara
Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez oštro je osudio ponašanje dijela gledatelja na prijateljskoj utakmici Zadra i Šibenika koja je u srijedu odigrana na stadionu Stanovi u Zadru.

Na navedenom prijateljskom susretu dio gledatelja je krajnje neprimjerenim povicima vrijeđao igrače Šibenika na nacionalnoj osnovi te na osnovi boje kože, a verbalno nasilje upotpunjeno je i fizičkim kada su pojedinci prema terenu bacili bananu i staklenu bocu.

Hrvatski nogometni savez takvo ponašanje najoštrije osuđuje i smatra potpuno neprihvatljivim. Ovakav incident baca veliku sjenu na hrvatski nogomet i hrvatsku državu te HNS poziva nadležne institucije da učine maksimum kako bi počinitelje odgovarajuće sankcionirali.

Nadalje, HNS pozdravlja ispravnu odluku sudačkog tima o prekidu utakmice nakon sat vremena igre, kod rezultata 4-2 za Šibenik, kao i ispriku HNK Zadar. Iz HNS-a se nadaju da će HNK Zadar kao organizator učiniti sve da se ovakav incident ne ponovi. HNS poziva Županijski nogometni savez Zadarske županije, kao nadležnu organizaciju u ovom slučaju, da razmotri disciplinske sankcije povodom ovog slučaja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram