Ibrahimović u velikom intervjuu progovorio o Jugoslaviji, djetinjstvu i obitelji

Nogomet 01. pro 202115:08 0 komentara
Zlatan Ibrahimović
REUTERS/Daniele Mascolo

Legendarni napadač Zlatan Ibrahimović dao je veliki intervju za talijanski list Corriere Della Sera u kojem je porgovorio i o svom djetinjstvu. Prisjetio se i života u Jugoslaviji i rata.

Ibrahimović je rekao da je Šveđanin, ali i da je dijete iz miješanog braka. “Moja majka je katolkinja i Hrvatica, a otac je Bosanac i Musliman. Ja sam večinu karijere živio u Italiji”.

Otkrio je i koje mu je najranije sjećanje iz djetinjstva. “Jugoslavija. Vodili su me kao dijete, autom, vlakom… Još je postojao komunizam. Drugi svijet.”

VEZANE VIJESTI

Prisjetio se i rata u Jugoslaviji. “Moj otac je jako patio. Svaki dan bi dolazile vijesti o smrti nekoga koga je poznavao. Pomagao je izbjeglicama i trudio se da me zaštiti. Kada je njegova sestra umrla u Švedskoj, nije mi dao da idem na sahranu. No, kad je moj brat Sapko umro od leukemije, otišao sam. Pokopali smo ga prema muslimanskim običajima. Tata nije pustio ni suzu. Sutra je otišao na groblje i plakao je od jutra do večeri. Sam.”

Za sebe kaže da je dijete koje je uvijek patilo. “Čim sam se rodio, ispao sam medicinskoj sestri i pao sam s visine od jednog metra. Patio sam se cijeli život. U školi sam bio drugačiji: ostali su imali plavu kosu i svijetle oči, a ja sam imao tamnu kosu i velik nos. Govorio sam i kretao se drugačije od njih. Roditelji mojih kolega u školi pokrenuli su peticiju da me se izbaci iz tima. Uvijek su me mrzili i na početku sam reagirao loše.”

Otkrio je da je s vremenom naučio da patnju i mržnju pretvori u snagu. “Kad sam sretan, igram dobro. Ali, ako sam ljut i povrijeđen, igram još bolje. Uzimam energiju od publike koja me voli. Od publike koja me mrzi uzimam još i više.”

Ibrahimović je otrkio i da mu je najdraži pogodak onaj za švedsku reprezentaciju kada je gol postigao s 30 metara. Švedska je tada igrala protiv Engleske.”

Osvrnuo se i na svoj obiteljski život i svoje sinove. “Igrao sam nogomet sa svojom djecom: jedno je plakalo, drugo je gledalo ptice. Sada oboje igraju nogomet.”

Ibrahimović je otkrio i tko mu je bolji – Messi ili Ronaldo. “Obojica su snažni. Biram Messija jer sam igrao s njim.”

Osvrnuo se i na ovogodišnju dodjelu Zlatne lopte koju je dobio Messi. “Leo živi za nogomet, ali Lewandowski je ove godine zaslužio Zlatnu loptu.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!