MUP: Utakmica Osijeka i Hajduka događaj visokog rizika

Nogomet 28. kol 202214:21 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Utakmica Hrvatske nogometne lige između NK Osijek i HNK Hajduk, koja se u nedjelju navečer igra na stadionu Gradski vrt u Osijeku, proglašena je utakmicom visokog rizika, izvijestili su danas iz Ravnateljstva policije i osječko-baranjske Policijske uprave.

Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, poduzimati mjere iz svoje nadležnosti, priopćeno je iz Ravnateljstva policije.

Pozivanju navijače na poštivanje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a na ulazima u stadion zaštitarska služba provodit će sigurnosne provjere.

Podsjećaju kao je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, uz ostalo, zabranjeno unošenje alkoholnih pića i droga, unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja.

Policija ističe kako je zabranjeno unošenje i isticanje transparenata, zastava na kojima se tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjem iskazuje i potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti. Zabranjeno je i  pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje.

Policija će na dan odigravanja utakmice, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje te javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima. Ujedno poziva navijače da poštuju upute i pravila organizatora te upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.