SP 2022: Hrvatska odabrala kamp u Kataru

Nogomet 27. ožu 202213:51
Izvor: Damir SENCAR / AFP, Ilustracija

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) obišla je u nedjelju hotel Dusit te trening centar Al Gharafa koji su prva opcija za bazni kamp hrvatske reprezentacije tijekom Svjetskog prvenstva koje će krajem godine biti održano u Kataru.

Kako tvrdi HNS, Tehnička delegacija Saveza još je prošloga srpnja obišla desetak potencijalnih baznih kampova koje je FIFA ponudila u svom katalogu, pri čemu se svaki sastoji od hotela i povezanog trening centra. Nakon detaljnog izvještaja predsjedniku Marijanu Kustiću, rukovodstvu Saveza te stručnom stožeru na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem, HNS je još u srpnju 2021. godine odabrao hotel Dusit i trening centar Al Gharafa kao svoju Prijateljski turnir u Dohi iskorišten je za još jedan posjet hotelu i trening centru te se delegacija Saveza još jednom uvjerila u odlične uvjete koje pružaju navedeni hotel i trening centar. Bez obzira što još nekoliko reprezentacija čeka u redu za navedeni bazni kamp, HNS ima pravo “prvokupa” odnosno potpisivanja ugovora do lipnja ove godine.

“Napravili smo odmak od dosadašnjeg djelovanja te smo kampove pogledali prije plasmana na veliko natjecanje jer nismo praznovjerni i vjerujemo u svoju reprezentaciju. To nam je omogućilo odabrati jedan od boljih hotela i kampova te smo se sada još jednom uvjerili da smo napravili najbolji mogući odabir. Naša je obveza reprezentaciji pružiti najbolje uvjete, i zato sam ponosan na kvalitetnu logistiku i administraciju koju imamo u Savezu. U konačnici, jedino je i primjereno da svjetski doprvaci imaju jedan od najboljih kampova u Dohi”, izjavio je predsjednik Saveza Marijan Kustić.

“Imam potpuno povjerenje u našu logistiku, od team managerice Ive Olivari nadalje, i kao što smo uvijek do sada imali odlične hotele i terene, siguran sam da će tako biti i u Dohi. Boravak ovdje odlično nam je došao za aklimatizaciju i upoznavanje s uvjetima koji nas čekaju na Svjetskom prvenstvu, a dobro je i da smo na vrijeme riješili pitanje baznog kampa da o tomu ne razmišljamo u zadnji trenutak. Hvala predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza što daju zaista maksimalnu podršku reprezentaciji u svim pitanjima, pa tako i po pitanju odabira baznog kampa”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar