Vlasnik PSG-a optužen za ucjenu i zlostavljanje

Izvor: Victor Joly / Alamy / Alamy / Profimedia

Francuski list Liberacion navodi da je vlasnik Paris Saint-Germaina Nasser Al Khelaifi optužen da je ucjenjivao i zlostavljao jednog francusko-alžirskog biznismena, koji je navodno imao kompromitirajuće informacije o njemu.

Novinari francuskog Liberaciona tvrde da je El Khelaifi naredio uhićenje izvjesnog biznismena Tajeba B, zato što je on navodno posjedovao kompromitirajuće dokumente o vlasniku PSG-a koji ga dovode u vezu s korupcijom.

Francusko-alžirski biznismen, Tayeb B. živi u Kataru, a Liberacion ističe da je on uhićen sredinom siječnja 2020. i dodaju da je zatvoru bio do studenog iste godine. Kako taj medij navodi, biznismena su uhitili u blizini njegove kuće agenati koji su se predstavili kao pripadnici snaga sigurnosti Katara.

Tayeb je ispričao novinarima francuskog medija da je danima bio mučen dok je bio u zatvoru, a tijekom uhićenja doživljavao je torturu za koju su mu govorili da to rade “po nalogu emira”, navodi Liberacion.

Tayeb smatra da je pravi razlog za to što se dogodilo činjenica da je kod sebe imao USB stick i dokumente u kojima postoje kompromitirajući detalji o Nasseru ​​el Khelaifiju.

Prema pisanju Liberaciona u tim dokumentima je sadržaj o koruptivnim radnjama prilikom kontroverznog dodjeljivanja domaćinstva Kataru za Mundijal 2022. godine, ali i drugi detalji o El Kkelaifijevom radu i privatnom životom.

Biznismen Tayeb B. ima 41. godinu, poduzetnik je i simpatizer francuske desničarske partije “Les Républicains”, piše francuski list. Iz zatvora je pušten 1. siječnja 2020. godine, pošto je ustupio kompromitirajuće dokumente katarskim vlastima, ističe Liberacion.

Naser El Khelaifi je vlasnik „BeIN“ medijske kompanije, član je Izvršnog odbora UEFA-e, vlasnik PSG-a i jedan od članova Organizacijskog Odbora Mundijala u Kataru.

Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će održano od 20. studenog do 18. prosinca ove godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar