Hrvatska domaćin Europskog rukometnog prvenstva gluhih

Ostali sportovi 13. svi 202110:32
rukomet, gol, lopta
Pixabay (ilustracija)

Hrvatski sportski savez gluhih sa suorganizatorom Zagrebačkim sportskim savezom gluhih preuzeo je domaćinstvo 12. Europskog rukometnog prvenstva gluhih, koje će se održati u Zagrebu od 18. do 27. lipnja pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Bit ćeto prvo veliko natjecanje gluhih koje će se održati u Republici Hrvatskoj.

Na EP-u nastupit će šest ekipa, a Hrvatska brani zlatnu medalju osvojenu na posljednjem prvenstvu koje je održalo 2016. godine u Berlinu. Uz Hrvatsku sudjelovat će reprezentacije Rusije, Turske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Francuske.

Za vrijeme prvenstva odigrat će se 15 utakmica u školskoj dvorani Gimnazije Sesvete.

“Zahvaljujemo se Ministarstvu turizma i sporta koji je dalo punu podršku ovom događaju, kako u sportskom, tako i u financijskom smislu te nam omogućio preuzimanje domaćinstva ovog natjecanja, koji je pod ingerencijom Europske organizacije za sport gluhih (EDSO – European Deaf Sports Organization). Također, želimo zahvaliti Gradu Zagrebu što je prepoznao ovo natjecanje, ne samo kroz sportski, već i kroz društveni karakter istog, a kojem je cilj upoznavanjem šire javnosti sa sportom gluhih, kao i uključivanje gluhih osoba u sport i socijalizacija i integracija istih,” kazao je Oliver Lušić, predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih i kapetan rukometne reprezentacije.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Republici Hrvatskoj sa osvojenih sedam olimpijskih medalja od kojih četiri zlatne, jedna srebrna i dvije bronce. Na Europskim prvenstvima imaju četiri zlata, te po jedno srebro i broncu, dok na Svjetskom prvenstvu imaju osvojena dva zlata.

Od 28. svibnja do 16. lipnja 2021. godine reprezentacija će biti na pripremama, nakon čega će izbornik, Mario Sirotić i kondicijski trener Dragan Todorović odlučiti o igračima koji će sudjelovati na natjecanju.

Na pripreme su pozvani sljedeći igrači: Dean Šagovac, Žiga Bedenik, Marko Prošenski (vratari), Mateo Perak, Jakov Kolarić, Florijan Kolarić, Leonardo Vučak, Bojan Crnojević, Ilija Perak, Marjan Turković, Tomislav Bošnjak, Mario Bašić, Patrik Radić, Teo Glumac, Vedran Jakovljević, Pero Jukić, Dominik Žmirić, Ivan Pajić, Kristijan Živković i Oliver Lušić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad| i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar