Marin Galić s FPZG-a o Đokoviću: Ova mrlja će sigurno ostati u njegovoj karijeri

Sport Klub 10. sij 202213:00 > 18:56
N1

Marin Galić s FPZG-a u N1 Studiju uživo komentirao je nesportsku situaciju u kojoj se našao srpski tenisač Novak Đoković u Australiji.

Podsjetimo, Savezni Federalni okružni sud u Australiji presudio je u korist Novaka Đokovića i odbio je zahtjev za poništavanje vize. No, australski ministar za imigraciju Alex Hawke razmatra hoće li najboljem svjetskom tenisaču Novaku Đokoviću ponovo ukinuti vizu nakon što je savezni sud prethodno poništio tu odluku. Galić navodi da se cijela situacija sve više pretvara u političko pitanje.

VEZANA VIJEST

“Đoković privremeno ima satisfakciju da je dobio presudu u svoju korist. Međutim, dugoročno se to može gledati na drugi način – ta mrlja će sigurno ostati u njegovoj karijeri”, naveo je Galić.

“PCR test u najmanju ruku je sumnjiv”

Osvrnuo se i na pozitivan test na temelju kojeg je Đoković tražio izuzeće.

“Meritum stvari je taj PCR test. PCR test je, prema njima, bio pozitivan 16. prosinca, a negativan 21. prosinca. Teško je vjerovati da je timing toliko savršeno posložen da baš kad treba, 16. bude pozitivan, a 21. negativan. Ali, ako se vratimo na njegova događanja – 16. je bila pošta, event gdje je izašla marka s njegovim likom, 17. imamo djecu što je možda još teže za prihvatiti”, rekao je Galić i dodao:

“On je grlio i ljubio i dijelio pehare najboljim tenisačima Beograda 17., a sad se javio L’Équipe koji je rekao da je 18. imao s njima snimanje i nije niti u jednom trenutku rekao da je zaražen niti je pokazivao slabosti.”

Ističe da je taj PCR test u najmanju ruku sumnjiv.

“Prema tome, ako je PCR test bio pozitivan, ako je on to znao, postavlja se pitanje kako je mogao okolo širiti, šetati se sa spoznajom da je pozitivan”, navodi Galić.

Tijek događaja pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar