Javili se Mektić i Pavić nakon povijesnog meča: “Netko je morao pobijediti”

Tiziana FABI / AFP, Ilustracija

U hrvatskom finalu muških parova na olimpijskim igrama u Tokiju, Nikola Mektić i Mate Pavić su pobijedili Marina Čilića i Ivana Dodiga sa 6-4, 3-6, 10-6.

Hrvatski olimpijski odbor sada je na službenom Facebook profilu objavio video u kojem su se javnosti obratili zlatni Mektić i Pavić. Kako kažu, presretni su: “Netko je morao pobijediti, nismo mogli svi sa zlatom otići kući”. Dodaju i kako je teško riječima opisati kako se osjećaju.

Tek treći put u povijesti olimpijskih igara u finalu muških parova igrali su tenisači iz iste zemlje, Posljednji put se to dogodilo davne 1908. u Londonu gdje su slavili Britanci.

Hrvatsko finale je razriješeno u “super tie-break” do 10 bodova. Mektić i Pavić su poveli sa čak 6-0 uz dva mini breaka na Čilićev i jedan na Dodigov servis načinivši veliki korak prema pobjedi.

Vodili su 7-1, no Čilić i Dodig su zaprijetili smanjivši na 8-6. Ipak, iduća dva poena su otiša na Mektićevu i Pavićevu stranu.

“Znamo se jako dobro, nije bilo nekih tajni i bio je to dobar i kvalitetan meč. Tu smo deset dana zajedno i navijamo jedni za druge, ali je meč stvarno bio čudan i nakon nekog vremena kao da se ‘uspavao’. Presudilo je to što smo bolje otvorili meč i što smo ipak uigraniji od kumova s druge strane”, izjavio je Pavić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.