Sportski novinar: Male su šanse da ćemo vidjeti Đokovića na Australian Openu

Sport Klub 14. sij 202209:17 > 10:33
Izvor: N1

Novinar Sport kluba Saša Ozmo komentirao je za N1 televiziju odluku australskog ministra za imigracije Alexa Hawkea da (ponovno) poništi vizu srpskom tenisaču Novaku Đokoviću. Objasnio je može li se Novak Đoković žaliti na odluku ministra Hawkea.

“Postoji mogućnost za žalbu, ali dogodilo se ono što već danima imamo naznake da će se dogoditi, takvi su signali iz Australije. Malo je čudno da je ministar Hawke čekao skoro četiri dana da bi priopćio odluku, a u obrazloženju odluke stoji da je ona donesena u interesu javnog zdravlja što sugerira da je u pitanju politička odluka. Jasno je od starta da je politička odluka jer je sudac izdao jasno upozorenje da izvršna vlast ne radi upravo ono što je sada uradila”, kazao je Ozmo.

VEZANA VIJEST

Komentirao je i koliko se šanse da usvoje Đokovićevu žalbu, ako se na nju i odluči.

“Đoković ima pravo žalbe, međutim postotak da će ta žalba biti usvojena nego kod one prvobitne žalbe jer se može odlučivati jedino o tome je li ministar zakonito poništio tu odluku, a zakon je takav da on ima diskrecijsko pravo to učiniti. Male su šanse, njegovom pravnom timu su dokumenti uručeni u 18.03 sati po lokalnom vremenu. Ako se budu žalili, što još nije sasvim sigurno, oni će tražiti da to saslušanje bude skraćeno i da to završi do nedjelje kako bi potencijalno mogao nastupiti na Australian Openu, mada iz ove perspektive to djeluje malo vjerojatno”, pojasnio je.

“Male su šanse da ćemo vidjeti Novaka Đokovića na Australian Openu”, istaknuo je.

Ozmo je komentirao i je li cijela ova situacija naštetila tenisu općenito, a i samom Đokoviću.

“Naravno da šteti tenisu, vjerujem da bi svi sudionici voljeli da se ovo nije desilo. Sigurno da je naštetilo ugledu svih sudionika, i Australian Openu, Australiji i Đokoviću”, rekao je Ozmo.

Tijek događaja pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar