Capitol Hill zatvoren, policija u potrazi za jednom osobom

Svijet 08. srp 201615:38 > 15:43
Izvor: REUTERS/ James Lawler Duggan

Policija je u petak naredila zatvaranje U.S. Capitola, sjedišta američkog Kongresa, zbog operacije u kojoj su u podrumu zgrade tražili navodno naoružanu ženu, objavili su zaposlenici te institucije.

Policija je naredbu o ponovnom otvaranju zgrade dala u 9:30, samo pola sata nakon zatvaranja. Nije bilo jasno je li policija pronašla traženu osobu.

Jedan policajac rekao je kako je Capitol zatvoren jer je “događanje” u tijeku, te da je policija u potrazi za nekim. Ljudi koji su se zatekli u zgradi morali su ostati u svojim uredima, zaključati vrata i zatvoriti prozore. Centar za posjetitelje također je nakratko zatvoren.

Zaposlenik Kongresa rekao je da je preko policijskog radija čuo da traže “vjerojatno žensku osobu koja bi mogla biti naoružana u podzemnoj željeznici zgrade Rayburn”, u kojoj se nalaze uredi američkih zastupnika i povezana je s Capitolom podzemnom željeznicom.

Podsjetimo, ranije danas se u SAD-u dogodio još jedan incident. Naime, petero je policajaca ubijeno u Dallasu, u američkoj državi Teksas, tijekom prosvjeda zbog policijskog nasilja nad Afroamerikancima. Iz ureda gradonačelnika Dallasa priopćeno je da je sedam policajaca ranjeno, kao i dva civila. Troje osumnjičenih je u pritvoru, dok je jedan ubijen.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.