Američka kina ukinula obavezu nošenja maske za sve koji su cijepljeni

Svijet 29. svi 202106:45
kino, kino dvorana, film
Izvor: Pixabay / Ilustracija

Tri vodeća američka lanca kinodvorana priopćila su da su, u skladu s najnovijim smjernicama Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), ukinula obavezu nošenja maske za sve koji su primili punu dozu cjepiva protiv covida-19.

AMC Entertainment, Cinemark i Regal Cinemas na svojim su mrežnim stranicama u petak objavili da će svi posjetitelji koji nisu u potpunosti cijepljeni biti zamoljeni da nastave nositi maske, dok će sve mjere socijalne distance i obavezne dezinfekcije biti provođene kao i do sada.

“U skladu sa smjernicama CDC-a, maske ne trebaju nositi posjetitelji koji su primili punu dozu cjepiva”, priopćio je AMC. “Ukoliko niste, molimo vas da nastavite nositi masku za čitavo vrijeme boravka u kinu, osim kada jedete ili pijete”.

Slične objave na svojim mrežnim stranicama imaju i Regal i Cinemark. Sva tri lanca priopćila su da će se po pitanju obveze nošenja maski pridržavati lokalnih te pravila pojedinih država, koja se mogu razlikovati od smjernica CDC-a.

Prije dva tjedna, CDC je donio odluku o potpunom ukidanju obveze nošenja maski za sve koji su primili punu dozu cjepiva protiv bolesti covid-19.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar