Amerikanci se pripremaju na dodatnu dozu cjepiva protiv Covida-19

Svijet 21. kol 202307:23 0 komentara
PIxabay / Ilustracija

Bidenova administracija planira pozvati sve Amerikance da ove jeseni dobiju dodatnu dozu cjepiva protiv Covida-19, kako bi se suprotstavili novom valu zaraze, izjavio je u nedjelju jedan od dužnosnik u Bijeloj kući.

Dužnosnik je rekao da Centri za kontrolu i prevenciju bolesti izvješćuju o porastu infekcija i prijema u bolnice zbog širenja zaraze koronavirusom, ali dodao i da je ukupan broj zaraženih i dalje nizak.

U četvrtak su iz Moderne poručili kako početni podaci pokazuju da je njezino novo cjepivo protiv Covida-19 učinkovito protiv podvarijanti virusa “Eris” i “Fornax” kod zaraženih osoba. Moderna, Novavax, Pfizer i njemački partner BioNTech SE stvorili su verzije svojih cjepiva protiv Covida-19 usmjerenih na podvarijantu XBB.1.5.

U očekivanju odobrenja zdravstvenih regulatora u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi, tvrtke očekuju da će nove inačice cjepiva biti dostupne u nadolazećim tjednima za jesensku sezonu cijepljenja.

“Poticat ćemo sve Amerikance da uz cjepiva protiv gripe i respiratornog sincicijskog virusa dobiju i nove doze za zaštitu od koronavirusa”, rekao je dužnosnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!