Ana Mlinarić iz Kijeva: Sve je veća nervoza, prati se sve o napretku Rusa

Svijet 25. velj 202209:03 > 09:19
Izvor: N1, Ilustracija

Reporterka N1 Ana Mlinarić nalazi se u Kijevu odakle prati sva događanja u Ukrajini.

“U našem hotelskom skloništu sve je veća nervoza i prati se svaka vijest o napretku ruskih trupa prema Kijevu. Tu je još jedna novinarska ekipa koja nema plan povlačiti se i u najgorem slučaju zaštitu će potražiti u turskom veleposlanstvu”, javlja Mlinarić iz Kijeva.

Podsjetimo, glavni grad Ukrajine noćas je bio izložen teškim napadima ruske artiljerije. Iako je uveden policijski sat, stanice podzemne željenice ostale su otvorene kako bi građani u njima mogli potražiti zaštitu od ruskih napada.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski još je jednom u petak ujutro apelirao na zapadne saveznike da pomognu Ukrajini i zaustave brutalni ruski napad, prenose agencije.

“Ovoga jutra sami branimo svoju državu. Kao i jučer, najveće svjetske sile gledaju izdaleka”, rekao je Zelenski u obraćanju naciji. “Jesu li Rusiju uplašile jučerašnje sankcije? Na našem nebu i na našem tlu vidimo da to nije dovoljno”, dodao je.

Predsjednik je rekao da je Rusija nastavila s raketnim napadima u petak u četiri sata ujutro, ali i da su ruski vojnici zaustavljeni u napredovanju u većini pravaca. Dodao je da su udari bili usmjereni i na vojne i na civilne ciljeve.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar