Austrija uvela novu vinjetu, evo cijena

Svijet 01. pro 202306:49 0 komentara
Slaven Branislav Babic / Pixsell / ilustracija

Austrijska vlada uvela je dodatnu jednodnevnu vinjetu za autoceste i brze ceste. Može ju se kupiti od danas, košta 8.60 eura i tijekom prosinca dolazi samo u digitalnom obliku. Od iduće godine jednodnevna vinjeta bit će dostupna za kupnju i kao naljepnica.

Najavljeno je i poskupljenje desetodnevne vinjete, koju uglavnom koriste turisti. Njezina cijena će od 1. siječna skočiti s 9.90 na 11.50 eura. Cijena dvomjesečne vinjete od iduće godine pada s 29 na 28.90 eura, dok cijena godišnje ostaje ista.

Od 22. studenoga vinjete su dostupne i kao digitalne. To znači da vinjetu više nije potrebno fizički lijepiti na vjetrobran automobila, već će vaš registarski broj biti zabilježen u središnjem sustavu, a provjera se radi automatski. Online kupnja moguća je na web-adresi https://shop.asfinag.at/en/.

Ono što je sjajno u tom sustavu je činjenica kako je vlasnik vinjete korisnik vozila. Drugim riječima, ako tijekom trajanja vinjete promijenite automobil i registraciju – što nije rijedak slučaj kod ljudi koji koriste službene automobile – u sustavu možete aktualnu vinjetu prenijeti na novu registraciju. Doduše, to će vas koštati 18 eura, piše Index.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!