Bivši ruski premijer Medvedev: Strane tvrtke se žele vratiti u Rusiju

Svijet 26. ožu 202209:00 > 09:01 1 komentar
Dmitrij Medvedev
Alexey NIKOLSKY / Sputnik / AFP, Ilustracija

Bivši ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je u subotu za RIA Novosti kako strane tvrtke koje su napustile Rusiji traže da im se ne uvodi vanjsko upravljanje i da se njihove ruske podružnice ne nacionalizira, jer se žele vratiti, a smatra kako će to i učiniti, no pitanje je kada i s kakvim gubicima.

“Naravno, vratit će se. Pitanje je kada i s kolikim gubicima. Mi smo dosta veliko tržište, neki kažu – premium tržište. Dakle, ako se žele odreći dijela prihoda, dobro, neka odbiju, možemo i mi živjeti bez toga. Ali oni ne žele”, rekao je Medvedev.

On tvrdi da strane tvrtke “potiho govore” kako čekaju “da se situacija riješi i da se nadaju mirnom rješavanju sukoba u Ukrajini” te da traže da im se ne uvodi vanjska kontrola i nacionalizacija “jer se”, kako je rekao, “žele vratiti”.

Odlazak stranih tvrtki s ruskog tržišta smatra “apsolutno političkom pričom” na koju su tvrtke prisiljene “zbog pritiska vlada zemalja iz kojih dolaze”.

“Da nije bilo kolosalnog pritiska vlada zemalja zapadnog svijeta, ni jedna tvrtka ne bi ni otišla. Dakle, ovo je apsolutno politička priča, a takve priče obično traju određeno vrijeme. Ekonomija je u tom smislu vječna”, rekao je Medvedev.

Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare