Bivši šef CIA-e: Zapad Putinove prijetnje treba shvatiti ozbiljno

Svijet 05. lis 202216:041 komentar
SPUTNIK / REUTERS

Bivši šef CIA-e u Moskvi Rolf Lowatt-Larssen za CBS je govorio o nuklearnim prijetnjama ruskog predsjednika Vladimira Putina. Također, kazao je i kako bi zapadne zemlje zajedno s SAD-om na to trebale odgovoriti.

Lowatt-Larssen ističe da zapadni čelnici moraju ozbiljno shvatiti Putinove prijetnje. On procjenjuje da se svijet sada nalazi na vrhuncu nuklearnog rizika koji nije viđen od Kubanske raketne krize prije 60 godina.

“Bilo bi užasno neodgovorno od zapadnih vođa kada bi Putinove prijetnje shvatili kao isprazne, zveckanje oružjem ili hvalisanje. Siguran sam da će zapadno vodstvo prijetnje shvatiti ozbiljno. Nema vojnog razloga da se Putin ne posluži nuklearnim oružjem. On ne može upotrijebiti taktičko nuklearno oružje na bojnom polju da dobije rat koji ne može dobiti vojskom. Nuklearno oružje ne zauzima teritorije. Rusi ne drže teritorije. Nuklearnim oružjem pokušavate uzvratiti neprijatelju kojeg ne možete zaustaviti ostalim oružjem. I to je opasnost”, naveo je bivši šef CIA-ine stanice u Moskvi, prenosi Index.

“Zelenski će nastaviti prkositi Putinu”

Upitan zašto Ukrajina ne želi pregovarati, Lowatt-Larssen odgovara da Zelenski pregovore shvaća kao kapitulaciju za Ukrajinu.

“Zelenski nije raspoložen za to. Ukrajinci su se previše borili i previše izgubili. Vjerojatno će nastaviti prkositi Putinu i nastaviti s napadima te će intenzivirati bitku na terenu. To Putina također stavlja u vrlo lošu poziciju”, komentirao je Lowatt-Larssen za CBS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar