Britanci objavili novo obavještajno izvješće o ratu. Tri su ključne točke

Svijet 05. tra 202211:041 komentar
police, vojska, policija, plaćenici, wagner,
Photo by Diego González on Unsplash / ilustracija

Ukrajinske snage ponovno su od ruske vojske zauzele “ključno područje” na sjeveru zemlje, objavilo je britansko ministarstvo obrane u najnovijem izvješću o procjeni ratne situacije u Ukrajini.

“Lokalizirane borbe će se vjerojatno nastaviti u nekima od ponovno zauzetih regija, ali će se značajno smanjiti ovog tjedna paralelno s povlačenjem preostalih ruskih snaga”, navodi se u izvješću.

Britansko ministarstvo obrane priopćilo je također da će ruskim postrojbama vjerojatno trebati “značajno obnavljanje zaliha” prije nego što se reorganiziraju i preraspodijele za operacije koje planiraju izvesti na istoku zemlje.

Na Twitteru su Britanci objavili objavještajno izvješće u kojem ističu tri ključne točke:

Prva točka je da su ukrajinske snage ponovo zauzele ključni teren na sjeveru Ukrajine, nakon što su Rusiji uskratile sposobnost da osigura svoje ciljeve i prisilile ruske snage na povlačenje iz područja oko Černihiva i sjeverno od Kijeva.

Druga točka je da su borbe na niskoj razini te da će se vjerojatno nastaviti u nekim dijelovima novoosvojenih regija, ali će se značajno smanjiti tijekom ovog tjedna, kad se povuče i ostatak ruskih trupa.

Treća točka iz britanskog biltena je o tome da će mnoge ruske jedinice koje se povlače iz sjeverne Ukrajine vjerojatno zahtijevati značajno preopremanje i obnovu prije nego što budu dostupne za preraspoređivanje za operacije u istočnoj Ukrajini.

Po agenciji AFP Rusi su u noći na utorak bombardirali Kramatorsk, veliki grad pod kontrolom Kijeva na istoku Ukrajine.

Pritom je stradala škola u središtu grada, koja se nalazi uz zgradu policije. Zasad se ne zna je li bilo mrtvih.

Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar