Detalji napada u njemačkoj gimnaziji: Učenik (17) iznenada nožem napao prijatelje

Svijet 22. velj 202415:37 0 komentara
Moritz Frankenberg / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Napadač u školi u njemačkom gradu Wuppertalu, koji je u četvrtak ujutro u tamošnjoj gimnaziji ozlijedio četvero učenika, bolovao je od psihičkih poremećaja, javljaju njemački mediji.

Kako javlja javni servis WDR, direktorica gimnazije u kojoj se dogodio zločin roditelje je obavijestila da je napadač 17-ogodišnji učenik koji je bolovao od psihičke bolesti, ne navodeći detalje.

Policija je objavila kako je napadač “potpuno iznenada” nožem napao učenike koji su bili u njegovoj blizini, među kojima su bili i njegovi prijatelji, te da je na kraju sam sebe ubo nožem u prsa.

Pozadina napada još je uvijek u potpunosti nejasna, navela je policija.

Dojava policiji o zločinu u gimnaziji u središtu grada uslijedila je malo prije 10 sati. U opsežnoj policijskoj operaciji koja je odmah uslijedila uspješno je evakuirala škola i osigurano cijelo područje, a policija je u prvim izvješćima navela kako da tijekom incidenta nije bilo pucnjave.

Mediji su potom objavili da je u napadu korišten nož.

Mogao se vidjeti policijski helikopter kako kruži iznad škole, dok su brojni policajci s automatskim puškama bili među djelatnicima hitne pomoći na mjestu događaja.

Vlasti su navele da je uspostavljena kontakt točka za roditelje, centar za podršku. Mnogi učenici su izgledali vidno potreseni onim što se dogodilo dok su roditelji dolazili po njih.

U Njemačkoj su se posljednjih godina dogodilo nekoliko pokolja na školama, od kojih najteži 2022. u Erfurtu, kada je učenik vatrenim oružjem ubio 16 učenika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!