Edhem Fočo: Al Jazeera je odavno trn u oku Izraelu

Svijet 02. tra 202417:51 0 komentara

Edhem Fočo, urednik Al Jazeere iz Sarajeva, bio je gost Newsrooma kod našeg Domagoja Novokmeta s kojim je razgovarao o zabrani rada Al Jazeeri u Izraelu.

Izraelski parlament Knesset izglasao je zakon koji omogućuje zabranu rada medijima koji “ugrožavaju državnu sigurnost”, a premijer Netanyahu već je najavio da će na temelju njega zabraniti rad Al Jazeeri.

“Mi smo već dugo trn u oku izraelskim vlastima i odavno smo pod pritiskom zbog objektivnog izvještavanja,” kaže direktor Al Jazeere Network Edhem Fočo. “Protjerat će one novinare koje će moći, prije svega one u Jeruzalemu, a našim novinarima sa Zapadne obale vjerojatno će zabraniti rad, možda ih i uhititi.”

N1

Fočo kaže da Netanyahu ne može utjecati direktno na rad novinara Al Jazeere na području Gaze: “No oni rade u nemogućim uvjetima. Mi smo jedna od rijetkih velikih kuća koja tamo ima veliku operaciju, naši novinari i snimatelji stradavaju, ginu brojni članovi njihovih obitelji. Ovo je možda najsmrtonosniji rat za novinare, no i njihova patnja je ništa prema patnji milijuna civila na području Gaze.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!