FOTO Mališani Kijeva: Iz bolničkog kreveta bježe u podrume i skloništa

Svijet 02. ožu 202209:12 > 12:33
CNN

U jeku ruskih žestokih napada na Kijev, djeca su iz bolničkih kreveta premještena u podrume i skloništa. Unutar podzemnih skloništa jedne od kijevskih dječijih bolnica, kolege sa CNN-a provele su noć s obiteljima.

“Nema osmijeha kod roditelja. Niti kod djece. No, roditelji ipak pokušavaju izvući najbolje iz situacije za svoju djecu igrajući igre, pjevajući pjesme, puštajući crtiće na mobilnim telefonima”, rekao je fotograf Timothy Fadek, dodajući:

“Kada se začuju sirene, roditelji okupljaju svoju djecu i pokušavaju im odvratiti pozornost od vanjske buke.”

CNN

Jedinica intenzivne njege bolnice također je premještena u sklonište. Neka djeca su na respiratorima. Drugima su potrebne transfuzije. Neophodne su i operacije. Mnogi mališani primaju kemoterapiju u borbi protiv raka.

CNN

Prošle noći je u blizini bolnice došlo do granatiranja, a liječnici su Fadeku rekli da strahuju da najgore tek dolazi. “Osoblje bolnice nije sigurno, nismo sigurni ni hoće li bolnica ostati zabranjena kao meta”, kažu liječnici.

“Zato je važno da za vrijeme oglašavanja sirena djeca budu u skloništima. A sirene se čuju pet do šest puta dnevno”, dodali su.

Podsjetimo, prema najnovijim izvješćima UN-a, od početka ruske invazije na Ukrajinu koja je počela prošlog četvrtka, poginulo je 13 djece.

CNN
Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari (0)

Prikaži sve komentare