Grčki premijer nazvao Milanovića nedovoljno informiranim

Svijet 16. kol 202317:07 2 komentara
YIANNIS KOURTOGLOU / POOL / AFP

Predsjednik Zoran Milanović optužio je Grčku da nije pravna država i da se prema uhićenim hrvatskim državljanima ponaša kao da su ratni zarobljenici, kojima su ugroženi život i zdravlje, na što se oglasio tamošnji premijer Kiriakos Micotakis pa odbacio takve konstrukcije.

“Krivci će biti pronađeni i kažnjeni. Grčka je pravna država, ima pravila. Sudstvo je neovisno. Ne prihvaća prijedloge nedovoljno informiranih glasova izvan granice, čak i ako su službeni”, izjavio je Micotakis, prenosi ERT.

Naime, u zgradi grčke vlade održan je dugačak i opširan sastanak na kojemu su sudjelovali Micotakis i predsjednici vodećih grčkih nogometnih klubova. Pritom se čak najavilo gašenje organiziranih navijačkih skupina, ako se ponovi nasilje.

“Ovo nije samo grčki problem, već europski. Predlažem zajednički nadzor nad nasiljem u mnogim zemljama”, kazao je grčki premijer.

Grci su pod povećalom Uefe zbog domaćinstva europskog nogometnog Superkupa.

“U normalnim okolnostima takav bi događaj trebao označavati samo miran susret navijača iz različitih momčadi i zemalja. No, nažalost, provodi se u sjeni žalosti jer su neke kriminalne skupine tako željele. Odnos klubova, udruga, pa čak i tiska često ne promiče kulturu suživota. Svi se moraju mobilizirati, istaknuo je Micotakis.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.