Hezbolah: Izraelski dron pogodio je civilni automobil na jugu Libanona

Svijet 05. stu 202322:56 0 komentara
ILustracija/Mohammed ABED / AFP

Troje djece i njihova baka poginuli su u nedjelju kada je izraelski dron pogodio njihov automobil u južnom libanonskom selu, priopćio je libanonski proiranski šijitski pokret Hezbolah i sigurnosni izvori.

Hezbolah je rekao da je dron pogodio automobil rođaka libanonskog novinara Samira Ayouba. Ayoub je putovao u jednom automobilu, a djeca njegove nećakinje i njihova baka u drugom. Državna novinska agencija (NNA) potvrdila je da su četvero mrtvih Ayoubovi rođaci.

Automobili su vozili između gradova Ainata i Aitaroun u nedjelju navečer kada su pogođeni u izraelskom zračnom napadu.

Hezbolah je u priopćenju rekao da su kao odgovor na “gnusni, brutalni zločin koji je počinio cionistički neprijatelj ovog poslijepodneva… borci Islamskog otpora (Hezbolah) bombardirali Kiyat Shmonu s nekoliko raketa Grad (Kaćuša)”.

Ayoub je za libanonsku televiziju al Mayadeen rekao da “(izraelska) okupacija ne može tvrditi da djeca u automobilu pripadaju pokretu otpora u Libanonu.”

“Izraelsko gađanje civila u agresiji na Libanon… gnusni je zločin pridodan evidenciji zločina okupacije”, rekao je privremeni libanonski premijer Nagib Mikati.

Arapski glasnogovornik izraelske vojske Avichay Adraee rekao je da “Hezbolah napada izraelske vojne lokacije i civilne gradove ne praveći razliku između civila i vojnog osoblja.”

Dodao je da je jedan od napada rezultirao smrću izraelskog državljanina.

“Teroristički Hezbolah nastavlja destabilizirati sigurnost na sjevernoj granici i neselektivno napada stanovnike sjevera, riskirajući stabilnost u južnom Libanonu”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ