Indijac završio na doživotnoj zbog ubojstva supruge – kobrom

Svijet 14. lis 202110:51 > 10:51
Izvor: Photo by Godwin Angeline Benjo on Unsplash

Indijac koji je proglašen krivim za ubojstvo supruge ugrizom kobre dok je spavala, dobio je rijetko dosuđivanu kaznu dvostrukog doživotnog zatvora.

Sooraj Kumar (28) uhićen je prošle godine u svom domu u južnoj državi Kerali nakon što mu je supruga umrla od ugriza zmije.

Sud u okrugu Kollam ovog je tjedna proglasio Kumara krivim za ubojstvo i trovanje njegove supruge (25) te za raniji pokušaj ubojstva pomoću druge zmije otrovnice, izvijestio je pravni portal Live Law.

Sudac M Manoj osudio je Kumara na dvije uzastopne doživotne kazne, ali nije prihvatio zahtjev tužiteljstva za smrtnom kaznom s obzirom na njegovu dob i mogućnost reforme, izvijestili su domaći mediji.

Žena je doživjela smrtonosni ugriz u svibnju 2020. dok je bila na liječenju od ujeda zmije samo nekoliko tjedana ranije, što je izazvalo sumnje u njezinoj obitelji.

Njezina je obitelj tvrdila da ih je njezin suprug maltretirao zbog miraza.

Istrage su pokazale da Kumar stoji iza oba pokušaja – skovao je plan koji uključuje unajmljivanje zmija i pretraživao je internet o njihovim ugrizima.

Indijski vrhovni sud nedavno je upozorio na trend ubojstava ugrizima zmija u predmetu u kojemu je odbio jamčevinu za ženu i njezinog ljubavnika optuženih da su koristili kobru da ubiju njezinu svekrvu u sjevernoj državi Rajasthan 2019.

Najveći izazov u slučaju u Kerali bio je dokazati da je ugriz zmije bio s namjerom izazivanja smrti, rekla je tužiteljica G Mohanraj, dodajući da je sudu predstavljen test koji je pokazao razliku između prirodnih i induciranih ugriza.

Dvojicu optuženika u sličnim slučajevima sudovi su posljednjih godina oslobodili optužbi nakon što tužiteljstvo nije dokazalo da su otrovne zmije korištene kao “oružje za ubojstvo”, izvijestili su mediji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar