Institut za rat: Sljedeći tjedni su ključni za ruske snage

Svijet 21. lip 202208:17 > 08:311 komentar
Izvor: Institut za proučavanje rata (ISW)

Institut za proučavanje rata (ISW) objavio je novu analizu rata u Ukrajini. Prema ukrajinskim službenicima, sljedećih nekoliko tjedana bit će ključni za Ruse u preuzimanju kontrole nad Severodonjeckom.

Zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hanna Malyar izvijestila je da je rusko vodstvo postavilo 26. lipnja kao rok za ruske snage da stignu do administrativne granice Luhanske oblasti, što će vjerojatno rezultirati intenziviranim naporima za preuzimanje pune kontrole nad Severodonjeckom i kretanje prema zapadu prema granici regije.

Serhij Hajdaj, šef regionalne uprave, izvijestio je da od ponedjeljka ruske snage kontroliraju cijeli Severodonjeck osim industrijske zone. Ruske snage će vjerojatno nastaviti s pokušajima da preuzmu kontrolu nad tvornicom Azot.

VEZANA VIJEST

Kako navodi Institut za rat, ruski izvori vjerojatno pripremaju informacijske uvjete kojima bi opravdali sporo i neuspješno napredovanje prema Slovjansku s jugoistoka Izjuma i zapadno od Limana.

Ruske vlasti vjerojatno nastoje iskoristiti posljedice blokade izvoza ukrajinskog žita kako bi natjerala Zapad da popusti sankcije. Voditeljica državne propagandne kuće RT Margarita Simonyan izjavila je 20. lipnja da će glad uzrokovana ovom blokadom natjerati ostatak svijeta da ukine sankcije kako bi obuzdao daljnje posljedice globalne gladi.

Ruske snage i dalje prižaju otpor ukrajinskom napredovanju sjeverno od Harkiva prema međunarodnoj granici, a ISW također navode da Rusi nastavljaju s obrambene operacije duž južne bojišnice.

Aktivnosti ukrajinskih snaga i dalje otežavaju napore ruskih okupacijskih vlasti da učvrste kontrolu nad okupiranim područjima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar