Iran: Nećemo odgovoriti na izraelski napad

Svijet 22. tra 202417:37 0 komentara
Hossein Fatemi / Middle East Images / Middle East Images via AFP

Iran ne planira odgovoriti na izraelski napad na zračnu bazu u središnjem Iranu, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

“Incident je bio diverzantski manevar i nije vrijedan spomena”, rekao je glasnogovornik ministarstva Naser Kanani, prenosi državna novinska agencija IRNA.

Akcija je bila toliko beznačajna da ni sami Izraelci nisu htjeli preuzeti odgovornost za nju, rekao je glasnogovornik.

Kanani je dodao kako Iran ne želi eskalaciju napetosti u regiji, no da će odgovoriti na svaku buduću izraelsku agresiju.

Više američkih medija izvijestilo je da je Izrael prošli petak pogodio bazu zračnih snaga u pokrajini Isfahan, nedaleko od iranskih nuklearnih postrojenja.

Izrael nije službeno komentirao napad. On je uslijedio nakon iranskog napada na Izrael u kojemu je ispaljeno i korišteno više od 300 projektila i dronova.

Tome je napadu prethodila smrt dvojice iranskih generala u napadu na zgradu veleposlanstva u sirijskome glavnom gradu Damasku, koji se također pripisuje Izraelu.

Kanani je u ponedjeljak istaknuo da nakon napada u Isfahanu neće biti revizije nuklearne politike zemlje.

“Nuklearnom oružju nema mjesta u iranskoj obrambenoj strategiji i naš će nuklearni program i dalje biti u skladu s međunarodnim propisima”, rekao je Kanani, a prenijela je novinska agencija Tasnim.

Osoba zadužena za brigu o nuklearnoj sigurnosti zemlje, Ahmad Haghtalab prošli je tjedan rekao da bi, u svjetlu napada u Isfahanu bila “moguća i zamisliva revizija nuklearne doktrine i politike Islamske Republike”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!