Joe Biden obavio sistematski pregled: Prošao sam!

Svijet 29. velj 202407:13 2 komentara
ROBERTO SCHMIDT / AFP

Prošao sam, rekao je američki predsjednik Joe Biden (81) nakon što je obavio godišnji sistematski pregled u vojnoj bolnici u Marylandu, unatoč zabrinutosti javnosti da nije sposoban za još jedan mandat za koji će se boriti na izborima u studenome.

“Ništa drugačije nego lani”, komentirao je Biden nalaze pred novinarima vrativši se u Bijelu kuću. “Sve je odlično“, dodao je.

Njegov liječnik je prošle godine zaključio da je Biden zdrav i “sposoban obavljati svoju dužnost” te da nema simptoma dugotrajnog COVID-a nakon borbe s virusom 2022. godine. Tada mu je i uklonjena lezija s prsnog koša.

Predsjednik Biden je i dalje “sposoban za dužnost” i u stanju je izvršati sve obaveze bez iznimke ili prilagodbe, napisao je liječnik u sažetku ovogodišnjeg pregleda koji je objavila Bijela kuća.

Glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre rekla je novinarima da nije obavio pregled kognitivnih funkcija niti da mu je potreban.

Na pitanje bi li američki narod zbog nečega trebao bit zabrinut, Biden se našalio na račun svojih godina. “Hm, pa možda da misle da izgledam premlado”, rekao je Biden.

Bio je to posljednji pregled prije nego se Biden iz Demokratske stranke i bivši republikanski predsjednik Donald Trump (77) ponovno sučele na predsjedničkim izborima 5. studenoga ove godine. Jedan drugome spočitavaju pad mentalne snage.

Predsjednik Biden u slobodno vrijeme voli igrati golf i voziti bicikl, no njegovi problemi s izražavanjem i fizičkim zdravljem te pozna dob doveli su u pitanje njegovu sposobnost da obavlja dužnosti vrhovnog zapovjednika američke vojske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare