Kako je Putin čestitao Dan žena? Pogledajte što je poručio ženama u vojsci

Svijet 08. ožu 202315:04 1 komentar
Izvor: Mikhail Metzel / Sputnik / Profimedia

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je Dan žena, a poslao je i poruku ženama u ruskoj vojsci.

“Danas, u svim gradovima naše velike zemlje se govori o ljubavi i divljenju majkama, bakama, sestrama, ženama, kćerkama, djevojkama, pokušavaju obradovati najmilije i najbliže, zagrliti ih, reći ono za što ponekad nema dovoljno vremena u svakodnevnoj strci od poslova, pokušavaju prenijeti pozdrave i ljubazne, iskrene riječi onima koji vjeruju i čekaju kod kuće, u vremenu iskušenja i rastanka”, započeo je ruski lider svoju čestitku, kako prenosi Medzua.

Putin se osvrnuo i na žene u ruskoj vojsci. “Danas odvojeno želim čestitati ženama, vojnikinjama koje su odabrale najvišu misiju za sebe – obrana Domovine. Žene, djevojke iz borbenih postrojbi, vojne liječnice, bolničarke, medicinske sestre iz pukovnijskih postaja prve pomoći, one koje riskiraju vlastiti život na prvoj crti spašavajući ranjenike. Vaša hrabrost, odlučnost, hrabrost zadivljuju i najprekaljenije borce.”

“U teškim trenucima, u vremenima iskušenja, ravnodušnost, odaziv ženskog srca uvijek se pretvara u snažnu silu koja upućuje na najispravniji, najpravedniji i najpotrebniji način djelovanja. Ovo se sada događa. Znam kako iskreno, ponekad i nesebično, molitvom, lijepom riječi i dobrim djelima podržavate naše vojnike i časnike – kako svoje najdraže tako i potpune strance. Pišete pisma, skupljate pakete sa svime što treba, pletete maskirne mreže, dobrovoljno idete u bolnicu da se brinete za sve kao za vlastitog sina”, poručio je Putin.

“Znam da vam muškarci čestitaju ženama na frontu također, ponašaju se dobri prema vama i zahvalni su vam za svu pomoć koja je pružena svakom tko ju treba. Hvala vam i sretno”, poručio je ruski predsjednik.

Meduza također podsjeća i na prošlogodišnju Putinovu čestitku za Dan žena.

“Naglašavam da vojnici koji služe vojni rok ne sudjeluju i neće sudjelovati u neprijateljstvima. Dodatnog poziva pričuvnika neće biti. Dodijeljene zadaće rješava samo profesionalna vojska. Uvjeren sam da će oni pouzdano osigurati sigurnost i mir za narod Rusije.”

Tako je prošle godine 8. ožujka govorio Putin, a onda je u rujnu ipak proglasio djelomičnu mobilizaciju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.