Lidl u Britaniji uvodi veliku novost u svoje trgovine: Trebaju li kupci biti zabrinuti za svoju privatnost?

Svijet 12. stu 202308:49 0 komentara
Daniel LEAL / AFP

Prema pisanju medija, zaposlenici Lidla u Velikoj Britaniji će od kraja studenog morati nositi kamere na tijelu.

U vrijeme adventa i predbožićnog razdoblja Lidl se susreo s problemom koji pogađa mnoge, ako ne i sve supermarkete i diskonte. Riječ je o krađama u trgovinama koje su nažalost dio svakodnevice i svakodnevnog poslovanja trgovaca mješovitom robom, prenosi Fenix magazin.

Podružnica Lidla u Velikoj Britaniji sada skreće pozornost na sebe posebno kreativnim i prilično drastičnim rješenjem. Tamošnji bi zaposlenici trebali nositi kamere na tijelu kako bi spriječili krađe u trgovinama u budućnosti.

Lidl planira svojim zaposlenicima staviti kamere na tijelo kao standard u Ujedinjenom Kraljevstvu kako bi se učinkovito borio protiv krađa u trgovinama. Ovo je drastičan, ali možda hitno potreban korak.

Provedba ove mjere u više od 960 poslovnica na otoku planirana je od kraja studenog. Ovo naravno postavlja pitanje trebaju li kupci biti zabrinuti za svoju privatnost zbog ove nove sigurnosne mjere Lidla.

Iz Lidla to odbacuju i kažu kako se zaposlenici u poslovnicama obučavaju za odgovorno korištenje “body camera” kako bi zaštitili privatnost kupaca. Njemački mediji ističu nadu kako ovakva mjera nije potrebna u Njemačkoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!