Liječnik Atletica: Papa je tvrdoglav, ne želi operaciju koljena

Svijet 22. stu 202217:29
Izvor: Filippo MONTEFORTE / AFP / Ilustracija

Papa Franjo konzultirao je voditelja liječničkog tima nogometnog kluba Atletico Madrida zbog svojeg bolnog koljena, rekao je taj liječnik za španjolski radio.

Jose Maria Villalon rekao je za radio COPE da su ga španjolska biskupska konferencija i vatikanska nuncijatura u Španjolskoj zatražili da s drugim specijalistima posjeti Papu i razgovara s vatikanskom liječničkom ekipom o tome mogu li mu pomoći.

“Čast je imati takvog pacijenta i prije svega odgovornost jer je on svjetska ličnost”, rekao je u intervjuu objavljenom danas na portalu radijske postaje koja je u vlasništvu španjolske biskupske konferencije.

“Tvrdoglav je, ne želi operaciju”

“Optimist sam u pogledu toga može li se Papi pomoći” da se suoči s “tim artritičnim procesom”, rekao je liječnik Atletica. “On je jako simpatičan, ali može biti i tvrdoglav jer ne želi operaciju”, rekao je.

Papa je rekao da ne želi operaciju jer još osjeća posljedice anestezije koju je primio u srpnju 2021. kada je operirao debelo crijevo. Papa se zbog bolova u koljenu od svibnja kreće u invalidskim kolicima. Zbog toga je ostavio “otvorenom” mogućnost da se jednoga dana povuče s dužnosti.

Liječnik Atletica rekao je da je s Papom razgovarao i o nogometu jer Papa jako voli taj sport i od djetinjstva navija za klub San Lorenzo iz Buenos Airesa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar