Medvedev spominje prijetnju čovječanstvu

Svijet 06. srp 202211:44 > 12:47 5 komentara
Sputnik/Valentin Yegorshin/Pool/File Photo

Dmitri Medvedev, bivši predsjednik Rusije i dugogodišnji saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina te aktualni dopredsjednik ruskog Sigurnosnog vijeća, objavio je podulji tekst na svom Telegram Kanalu u kojem ismijava mogućnost da bilo tko iz Rusije završi na međunarodnom sudu zbog napada na Ukrajinu.

Citirajući vlastiti govor održan na međunarodnom pravnom forumu u Sankt Petersburgu, Medvedev navodi: “Pokušaje stvaranja sudova za tzv. istragu ruskih operacija sam nazvao ludom. Ti prijedlozi nisu samo pravno ništavni. Ideja kažnjavanja zemlje koja ima najveći nuklearni nuklearni arsenal je apsurd sam po sebi i potencijalno prijeti egzistenciji čovječanstva”.

Medvedev se potom pita “tko je taj idiot” koji poziva na suđenje Rusiji te sam odgovara na vlastito pitanje – Sjedinjene Države. Potom navodi dugi popis vojnih intervencija SAD-a od kraja Drugog svjetskog rata, prenosi Index.

“Vijetnam i Koreja, Jugoslavija i Irak, Afganistan i Sirija su itekako svjesni koliko katastrofalne mogu biti posljedice takvih invazija. Popis je dugo i stalno raste. Amerika je ubila više od 20 milijuna ljudi u 37 zemalja od kraja Drugog svjetskog rata, prema studiji koju je objavio Global Research. Razmislite o tome – više od 20 milijuna! Autor tog članka, James A. Lucas, postavlja dobro pitanje: Koliko je napada poput onih od 11. rujna Amerika izvela u drugim zemljama: Odgovor je oko 10.000”, piše Medvedev.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram