Ministar: Austrijski kancelar dolazi u Moskvu da Putinu kaže istinu

Svijet 11. tra 202212:20
Alexander Schallenberg
Michal CIZEK / AFP

Posjet austrijskog kancelara Karla Nehammera koji će se u ponedjeljak sastati s Vladimirom Putinom trebao bi ruskom predsjedniku predočiti istinu o ratu u Ukrajini, rekao je austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg.

“Bitno je reći mu licem u lice kakva je stvarnost: da je ovaj predsjednik de facto moralno izgubio rat”, rekao je Schallenberg nakon dolaska na sastanak s kolegama iz EU-a u Luksemburgu.

“Trebalo bi biti u njegovu interesu da mu netko kaže istinu. Mislim da je to važno i to smo dužni sami sebi ako želimo spasiti ljudske živote”, dodao je.

VEZANA VIJEST

Austrijski kancelar prvi je europski čelnik koji se sastaje s Putinom u Moskvi od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače.

Nehammer je na Twitteru poručio da je Austrija vojno neutralna, ali da ima jasan stav o agresivnom ratu u Ukrajini. “Rat mora prestati. Trebaju nam humanitarni koridori, prekid vatre i istraga ratnih zločina”, napisao je Nehammer.

Austrijski je kancelar u subotu posjetio Ukrajinu kako bi iskazao podršku ukrajinskoj vladi i sastao se s predsjednikom Zelenskijem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar