Nadira Beširović-Ilgar iz Turske za N1: Zadnjih se dana događa nešto vrlo čudno

Svijet 07. velj 202318:36 0 komentara
Can EROK / AFP

Nadira Beširović-Ilgar - predsjednica udruženja Bošnjakinja u Turskoj "Zambak" u Dnevniku N1 televizije komentirala je stanje u Turskoj nakon što je zemlju jučer pogodio razorni potres.

“Trenutno je u Turskoj zabilježeno 3549 poginulih i 22 168 povrijeđenih, ali to je broj koji raste iz minute u minutu jer postoji jako velik broj ruševina do kojih još nisu došle spasilačke ekipe”, rekla je Nadira Beširović Ilgar te je dodala: “Javljam se iz udruženja žena koje su porijeklom s Balkana i otkad se dogodio potres smo u komunikaciji sa ženama koje žive na području turskih gradova”.

N1

Navodi kako je većina žena dobro i sa svojim su obiteljima, ali ima i onih koje se nalaze izvan svojih domova.

“Upravo mi se javila jedna žena i rekla da je napokon na sigurnom, da su ona i kćerka spašene nakon dva dana provedenih na hladnoći. Također imam informaciju da je jedna žena slomila nogu tijekom bježanja od potresa, ali bitno je da u ovom trenutku nema osoba koje su s našeg područja”, rekla je.

Trenutno se na terenu nalazi 53 tisuće spasilaca, ali koliko god se oni trudili, ne mogu stići do svih ozlijeđenih.

“Ljudima koji se nalaze ispod rušpevina zaista je bitna svaka minuta. Što se tiče vremena, zadnjih se dana događa nešto što je vrlo čudno, pada snijeg u mjestima gdje nije pao desetak godina”, zaključila je predsjednica udruženja Bošnjakinja u Turskoj.

Sve o potresu u Turskoj i Siriji iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!