Najmoćnija žena Sjeverne Koreje optužila Amerikance i “marionetske vojne gangstere”

Svijet 24. tra 202407:27 1 komentar
Sputnik/Vladimir Smirnov/Pool via REUTERS

Kim Yo Jong, moćna sestra sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una, rekla je da će zemlja nastaviti graditi nadmoćnu i najjaču vojnu silu kako bi zaštitila svoj suverenitet i regionalni mir, izvijestila je u srijedu sjevernokorejska novinska agencija KCNA.

Kim je rekla da niz vojnih vježbi američke vojske u regiji ove godine, počevši s vježbama koje se provode s “južnokorejskim marionetskim vojnim gangsterima”, opasno uznemirava regionalno sigurnosno okruženje.

“Nastavit ćemo graditi ogromnu i najmoćniju vojnu silu kako bismo zaštitili naš suverenitet, sigurnost i regionalni mir”, prenijela je KCNA njezine riječi.

Vojske SAD-a i Južne Koreje izvele su niz vježbi većeg opsega i intenziteta posljednjih nekoliko mjeseci, a čelnici dviju zemalja zauzeli su se za unapređivanje borbene spremnosti protiv vojnih prijetnji Sjeverne Koreje.

Oko 100 vojnih zrakoplova izvelo je ovog mjeseca dvotjedne vježbe iz zraka, navela je južnokorejska vojska.

Sjeverna Koreja kaže da su američke vojne vježbe pripreme za nuklearni rat protiv nje. Washington i Seoul kažu da su vježbe obrambene prirode i da se redovito provode kako bi se održala spremnost.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare