Nijemac rezervirao hotelsku sobu pa se šokirao: Tužio ih i dobio na sudu

Svijet 01. ožu 202410:33 0 komentara
Pixabay/Ilustracija

Muškarac iz Hamma u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji tužio je hotel na Mauricijusu jer u krevetu nije bilo dovoljno mjesta i pobijedio na sudu.

Nijemac je rezervirao godišnji odmor za sebe, suprugu i još troje prijatelja. Dok su on i njegova supruga bili zadovoljni sobom, troje prijatelja se šokiralo kad su vidjeli svoj smještaj.

Umjesto tri rezervirana kreveta, dobili su samo dva. Šokirali su se i veličinom kreveta koji je bio širok samo 1,40 m. Muškarac je pomislio kako je krevet premalen za dvoje ljudi, a to je očito mislio i Okružni sud u Hannoveru, prenosi Fenix Magazin.

Naime, sud je odlučio da putnici mogu očekivati krevet koji je širok ​​više od 70 centimetara po osobi. Presudom hotel čovjeku iz Hamma mora vratiti više od 700 eura.

“Ovdje smo izričito govorili o “posebno visokokvalitetnom hotelu” s “udobnim sadržajima”. U luksuznom hotelu možete s pravom očekivati ​​nešto drugačije nego u hostelu za mlade”, rekla je odvjetnica Nicole Mutschke.

Ne postoji međunarodna minimalna veličina hotelskih kreveta

Vrlo malo hotela daje točne podatke o veličini kreveta. Očekivanja su naravno veća u luksuznom hotelu nego u smještaju s jednom zvjezdicom.

“Također se morate žaliti na licu mjesta i pokušati dobiti obeštećenje. Tada su veće šanse za povrat novca”, rekla je odvjetnica.

Ne postoji zakonska minimalna veličina hotelskih kreveta. Kao što je često slučaj, možete li tužiti svoj hotel zbog neadekvatnog kreveta odlučuje se od slučaja do slučaja.

Presuda Okružnog suda u Hannoveru još nije pravomoćna i moguća je žalba. Ipak, kad je riječ o opuštajućem odmoru, ponekad je svaki centimetar bitan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!