Njemačka mladež Zelenih i Hrvatsku optužila za genocid u Srebrenici

Svijet 18. srp 202223:11
ELVIS BARUKCIC/AFP, Ilustracija

Mladež njemačke stranke Zeleni, koja je dio trostrane vladajuće koalicije, objavila je tweet u kojem, pored Srbije, i Hrvatsku optužuje za genocid u Srebrenici, a ta objava još uvijek nije uklonjena ni nakon mnogobrojnih upozorenja u komentarima o falsificiranju povijesti.

“Danas prije 27 godina je u Srebrenici unutar nekoliko dana ubijeno preko 8000 ljudi. To je bio dio genocida nad Bošnjacima koji su počinili Srbija i Hrvatska“, kaže se u tweetu organizacije Mladeži Zelenih (Grüne Jugend) objavljenom prošli tjedan povodom obljetnice masakra u Srebrenici.

Tweet ni nakon tjedan dana, usprkos brojnim komentarima koji upozoravaju na to da se radi o falsificiranju povijesnih činjenica, nije uklonjen.

U njemačkom Bundestagu nedavno je usvojena rezolucija o BiH, gdje je socijaldemokratski zastupnik hrvatskog porijekla Josip Juratović tražio da se uz Milorada Dodika i Dragana Čovića kao nositelje srpskog i hrvatskog nacionalizma, u rezoluciji spomene i Bakir Izetbegović kao nositelj bošnjačkog nacionalizma.

Mediji u BiH pišu da mu je zbog toga otkazan poziv da održi govor povodom obilježavanja godišnjice srebreničkog genocida.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.