Njemačka policija spriječila 2300 ilegalnih ulazaka tijekom Eura

Svijet 24. lip 202419:43 0 komentara
Shutterstock/ALDECA studio

Njemačka policija blokirala je 2300 ilegalnih ulazaka u zemlju tijekom aktualnog nogometnog natjecanja Euro 2024., rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova za list Koelner Stadt-Anzeiger u ponedjeljak.

Ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser u intervjuu za novine rekla je da je u posljednja dva tjedna provedeno više od 400 naloga za uhićenje i da je 50 nogometnih huligana spriječeno ući u zemlju.

Natjecanje je počelo 14. lipnja, a finale se igra 14. srpnja.

“Ovo pokazuje da je dobra stvar što provodimo provjere na granicama prema Danskoj, zemljama Beneluksa i Francuskoj tijekom prvenstva”, rekla je Faeser za list.

Provjere će se nastaviti do 19. srpnja, ovisno o situaciji. Faeser je operaciju opisala kao “veliki napor” savezne policije i policije u saveznim pokrajinama.

Prema ministarstvu unutarnjih poslova, 22.000 saveznih policajaca raspoređeno je da nadziru granice, zračne luke i željezničke postaje.

Faeser je rekla kako je njezino viđenje turnira izuzetno pozitivno. “Moj je dojam da se obožavatelji nogometa iz cijele Europe ovdje osjećaju vrlo sretno”, rekla je ministrica u objavljenom članku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!