Nove glasine o Putinovom zdravlju: Bivši šef MI6 tvrdi da ruski lider boluje od Parkinsonove bolesti

Svijet 29. velj 202415:57 0 komentara
Sputnik/Dmitry Astakhov/Pool via REUTERS

Bivši šef MI6 Sir Richard Dearlove misli da ruski predsjednik Vladimir Putin boluje od Parkinsonove bolesti. Dearlove je bio zadužen za britansku tajnu obavještajnu službu kada je Putin prvi put došao na vlast 2000., a navodi da bi Putinovi zdravstveni problemi "vjerojatno" mogli biti posljedica Parkinsonove bolesti.

Također je kazao da je ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni “definitivno ubijen” te da je u tom slučaju ulogu mogla igrati Putinova paranoja koju je potencijalno mogla uzrokovati bolest.

U današnjem govoru Putin je poručio da NATO priprema napad na Rusiju te je upozorio da su ruske “strateške nuklearne snage spremne za operativnu uporabu”.

Ovog mjeseca, tijekom dvosatnog razgovora s bivšim voditeljem Fox Newsa Tuckerom Carlsonom, činilo se da Putin rukom kontrolira svoju nogu koja se tresla. To je ponovno rasplamsalo glasine o Putinovom zdravlju.

“Još uvijek imam kontakte i prijatelje u istočnoj Europi koji misle da s njim nešto fundamentalno nije u redu, medicinski”, rekao je bivši šef MI6, dodajući da sumnja na Parkinsonovu bolest, prenosi express.co.uk.

Već dugo se nagađa o zdravlju ruskog čelnika. U srpnju 2022. šef CIA-e William Burns rekao je da nema dokaza koji bi sugerirali da je Putin bolestan. Nekoliko mjeseci kasnije bivši šef britanske vojske lord Richard Dannatt sugerirao je da bi Putinove ruke mogle značiti da je možda bolestan i da prima injekcije, osobito jer su uočili neke čudne tragove na njegovim rukama, kao i promjenu boje.

Parkinsonova bolest je problem koji polako oštećuje dijelove mozga, a glavni znakovi su drhtanje tijela koje se ne može kontrolirati, spori pokreti i ukočeni mišići.

Bolest može dovesti do drugih fizičkih i psihičkih problema, uključujući osjećaj tuge i zabrinutosti, nemogućnost spavanja i probleme s pamćenjem.

Nakon Alzheimerove bolesti, ovo je druga najčešća bolest mozga. Većina ljudi počinje pokazivati znakove nakon navršenih 50 godina i nešto je češća kod muškaraca nego kod žena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!