Novi problemi za Trumpa, stigla još jedna tužba

Svijet 24. stu 202217:21
Izvor: REUTERS/Jonathan Ernst

Kolumnistica Ex-magazina E. Jean Carroll optužila je bivšeg predsjednika Donalda Trumpa za zlostavljanje i klevetu prema novom njujorškom zakonu koji dopušta odraslim osobama koje navode seksualni napad da podnose tužbe godinama nakon napada.

Carroll je podnijela tužbu u četvrtak, prvog dana kada se građanske tužbe mogu pokrenuti prema novom zakonu, a ova tužba je druga koju je Carroll pokrenula protiv Trumpa, ali prva u kojoj se traži da ga se smatra odgovornim za zlostavljanje zbog navodnog silovanja Carroll u garderobi robne kuće u New Yorku sredinom 1990-ih. U tužbi se također navodi nova tužba za klevetu temeljena na izjavama koje je Trump dao prošlog mjeseca, piše CNN.

“Trumpov navodni seksualni napad ozbiljno je ozlijedio Carroll, uzrokujući joj značajnu bol i patnju, trajne psihičke ozljede, gubitak dostojanstva i invaziju na njezinu privatnost. Njegova nedavna klevetnička izjava samo je pridonijela šteti koju je Carroll već pretrpjela”, navodi se u tužbi.

VEZANA VIJEST

Na sudskom ročištu u utorak za raniju tužbu, Trumpova odvjetnica Alina Habba rekla je sucu Lewisu Kaplanu da još nije angažirana da zastupa Trumpa u tužbi u vezi sa Zakonom o odraslim preživjelim žrtvama seksualnog zlostavljanja.

Kaplan je istaknula da je Trump znao da ova tužba “dolazi već mjesecima i bilo bi mu dobro da odluči tko ga zastupa u njoj”.

“Ne poznajem tu ženu, nemam pojma tko je ona, osim što se čini da me je slikala prije mnogo godina, sa svojim mužem, kako se rukuje sa mnom na recepciji na humanitarnom događaju slavnih. Potpuno je izmislila priču da sam ju sreo na vratima ove prepune njujorške robne kuće i, u roku od nekoliko minuta silovao”, objavio je Trump na svojoj platformi društvenih medija Truth Social.

“To je podvala i laž, kao i sve druge podvale za koje sam optužen u zadnjih sedam godina. Ja, iako to ne bih trebao reći, hoću. Ova žena nije moj tip!”, rekao je Trump.

Ako se slučaj iz 2019. odbaci, to ne bi imalo utjecaja na tužbe za klevetu iz 2022. budući da Trump prošlog mjeseca nije bio savezni službenik kada je dao nove izjave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar