Novi sojevi koronavirusa održavaju ograničenja putovanja u svim regijama svijeta

Svijet 27. stu 202107:05 0 komentara
Image by Rachel Moore from Pixabay / Ilustracija

Novi sojevi koronavirusa 'održavaju' ograničenja putovanja u svim svjetskim regijama, pri čemu ograničenja još uvijek ima 98 posto svih odredišta u svijetu, a jedno od pet i dalje ima potpuno zatvorene granice, podaci su iz novog izdanja izvješća Svjetske turističke organizacije-UNWTO o ograničenjima putovanja.

U tom izvješću, objavljenom u petak, UNWTO upozorava da novi valovi pandemije negativno utječu na ponovno pokretanje međunarodnog turizma, što potvrđuju i podatkom da trenutno 46 destinacija ili 21 posto svih u svijetu imaju potpuno zatvorene granice za turiste, od čega je u 26 destinacija tako još od kraja travnja 2020.

VEZANE VIJESTI

Djelomično zatvorene granice za međunarodne turiste trenutno ima oko 55 ili 25 posto svih svjetskih destinacija, dok ih 112 ili 52 posto od međunarodnih turista zahtijevaju da po dolasku predoče PCR ili antigenski test.

Izvješće UNWTO-a pokazuje i kako se destinacije otvaraju cijepljenim međunarodnim turistima – 85 destinacija ili 39 posto svih u svijetu ublažilo je ograničenja za potpuno cijepljene međunarodne turiste, dok ih 20 ili 9 posto za ulazak turista traži obvezno cijepljenje.

Sva ograničenja za međunarodne turiste ukinulo je pak samo četiri odredišta – Kolumbija, Kostarika, Dominikanska Republika i Meksiko.

Kao i u prethodnim izdanjima UNWTO-ovog Izvješća o ograničenjima putovanja, i u najnovijem se pokazuje da regionalne razlike u pogledu ograničenja putovanja ostaju.

Azija i Pacifik tako su i dalje svjetska regija s najviše ograničenja i 65 posto potpuno zatvorenih destinacija za međunarodni turizam, dok je za razliku od toga Europa najotvorenija svjetska regija sa samo 7 posto odredišta potpuno zatvorenih granica, a slijede ju Afrika sa 9 posto, Amerike sa 10 posto i Bliski istok sa 15 posto.

“Tekući izazovi pandemije dodatno naglašavaju važnost nacionalnih tijela koja osiguravaju da se imigracijski postupci i zahtjevi pružaju pravodobno, pouzdano i dosljedno u svim informacijskim sustavima i platformama, kako bi se održalo povjerenje putnika i dodatno olakšala međunarodna mobilnost”, poručuju iz UNWTO-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!