“Očito je da će 2024. biti godina s puno pucanja na Korejskom poluotoku”

Svijet 05. sij 202417:43 0 komentara

Zorana Baković, dopisnica ljubljanskog Dela, bila je gošća Newsrooma kod našeg Domagoja Novokmeta. Tom prilikom osvrnula se na odnos Sjeverne Koreje i Južne Koreje.

Podsjetimo Sjeverna Koreja ispalila više od 200 topničkih granata u more, blizu morske granice s Južnom Korejom. Zorana Baković odgovorila je na pitanje trebamo li se zabrinuti zbog navedenog incidenta.

N1

“Ako bismo htjeli biti optimistični onda bismo mogli misliti na to da Kim Jong Un 8. siječnja puni 40 godina pa bi ovo mogle biti rođendanske svjećice za njega. Međutim plašim se da ne radi o tome. Radi se o onome što je on i najavio u poruci svome narodu da Sjeverna Koreja i njena vojska moraju biti spremne na totalno uništenje Južne Koreje i Amerike ako te dvije zemlje budu provocirale sjevernokorejsku sigurnost i mir”.

Baković je dala svoju prognozu za događaje na Korejskom poluotoku u 2024. godini.

“Očito je da će 2024. godina biti godina s puno pucanja na Korejskom poluotoku. Možemo se doista zabrinuti jer iza poteza Sjeverne Koreje ove vrste uvijek stoji netko drugi i u ovome slučaju se moramo zabrinuti radi li se o podršci koju Kim Jong Un dobiva iz Moskve”, objasnila je Baković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!