Papa Franjo ide na hitnu operaciju, Vatikan objavio nove detalje

Svijet 07. lip 202310:54 > 15:02 0 komentara
Tiziana FABI / AFP, Ilustracija

Papa Franjo (86) bit će podvrgnut hitnoj operaciji u srijedu poslijepodne.

Vatikan je objavio da će Papa danas poslijepodne biti podvrgnut operaciji abdomena u rimskoj bolnici Gemelli. Operirat će mu bruh i trbušnu stijenku.

Dodali su da je njegov liječnički tim posljednjih dana odlučio da je potrebna operacija i da se očekuje da će ostati u bolnici nekoliko dana kako bi se oporavio.

Papa Franjo primljen je u srijedu u rimsku bolnicu Gemelli gdje će popodne biti podvrgnut operaciji kile, objavio je vatikanski glasnogovornik Matteo Bruni.

Operacija kile i trbušne stijenke

Radi se laparoskopskoj operaciji kile i trbušne stijenke s umetanjem protetskog materijala, rekao je Bruni. Operacija će biti obavljena pod općom anestezijom.

U pitanju je incizijska kila koja je posljedica neke prethodne operacije. Papi nanosi sve veću bol i pogoršava rad crijeva.

Franjo je trebao odveden u bolnicu nakon tjedne audijencije u Vatikanu u srijedu ujutro, n otada se nije spominjala operacija operaciju. U utorak je proveo 40 minuta na pregledu u bolnici Gemelli.

Papa Franjo, koji je u ožujku obilježio 10. godišnjicu svog pontifikata, često koristi invalidska kolica ili štap za hodanje zbog bolova u koljenima.

U srpnju 2021. uklonjen mu je dio debelog crijeva u operaciji zbog divertikulitisa.

Papa je prošle godine rekao da ne želi operirati koljeno jer je opća anestezija za operaciju debelog crijeva izazvala neugodne nuspojave.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.