“Prigožin je bloger, u Drugom svjetskom ratu bi zbog kritika već bio ubijen”

Handout / TELEGRAM/ @concordgroup_official / AFP

Kremlj možda koristi čečenske političare kako bi diskreditirao i potkopao rastući ugled vođe najmoćnije ruske plaćeničke skupine, prenosi Sky News.

U četvrtak, na njegov rođendan, Jevgeniju Prigožinu upućene su žestoke kritike, a on će se morati izboriti želi li zadržati stečeni ugled budući da su njegove trupe povučene iz borbi za ključni grad Bahmut, objavio je Institut za proučavanje rata.

Izvijestili su da je član ruskog parlamenta Adam Delimhanov, blizak čečenskog vođi Ramzanu Kadirovu, rekao Prigožinu da prestane vrištati o zalihama streljiva, nazivajući ga blogerom i dovodeći u pitanje njegove vojne sposobnosti.

Predsjednik čečenskog parlamenta Magomed Daudov rekao je da bi Prigožin u Drugom svjetskom ratu bio ubijen zbog kritike vojske.

Dok se njegova vojska povlači iz Bahmuta i dok ih mijenjaju druge ruske jedinice, Prigožin se “možda nalazi u ranjivijem položaju nego kada se Kremlj oslanjao na njegove snage da zauzmu”, rekao je ISW.

Prigožin je rekao da će nastaviti izražavati svoje mišljenje sve dok dužnosnici ruskog ministarstva obrane ne budu kažnjeni za pogreške tijekom planiranja invazije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.