Privedena dvojica američkih turista nakon noći provedene na Eiffelovu tornju

Svijet 15. kol 202314:35
MIGUEL MEDINA / AFP

Dvojica alkoholiziranih američkih turista noć na ponedjeljak provela su pod zvijezdama na Eiffelovu tornju, o čemu je u utorak izvijestila policija koja ih je u ponedjeljak pronašla usnule na jednoj od najposjećenijih svjetskih atrakcija.

Uljezi su otkriveni “u ranim jutarnjim satima”, prije 9 sati kada se toranj otvara za javnost. Usnule su ih pronašli agenti za sigurnost operativne tvrtke koja upravlja Eiffelovim tornjem u ime grada Pariza (Sete), koji su obavljali rutinski obilazak.

Turisti su pronađeni između drugoga i trećeg kata tornja u dijelu nedostupnom javnosti, ali “nisu predstavljali nikakvu prijetnju”, rekli su iz tvrtke Sete.

U policijskom izvješću stoji da je par u nedjelju oko 22.40 kupio ulaznice za obilazak tornja te da je, silazeći niz stepenice preskočio ogradu i skrenuo u dio koji je nedostupan za javnost.

U izvlačenju i prijevozu na sigurno sudjelovali su vatrogasci i pripadnici specijalizirane postrojbe Grupe za intervencije i izviđanje u opasnim uvjetima (Grimp), objavila je policija.

Pariško tužiteljstvo je za AFP pojasnilo da bi “turisti ostali zaglavljeni na tornju zbog stupnja alkoholiziranosti”.

Policija je dvojicu muškaraca odvela na razgovor u policijsku postaju u 7. arondismanu na razgovor, a Sete je najavio tužbu.

“S obzirom na to da nije utvrđena nikakva šteta, kazneno djelo neovlaštenog ulaska na povijesno ili kulturno mjesto je odbačeno”, rekli su iz tužiteljstva.

Eiffelov toranj za javnost je ponovno otvoren s otprilike sat vremena zakašnjenja, oko 10 sati.

To je bio još jedan u nizu zatvaranja nakon dviju subotnjih evakuacija zbog lažnih prijetnja bombom.

U ponedjeljak ujutro su tri pariške policijske postaje dobile e-poštu u kojoj se ponovno spominje podmetanje bombi na Eiffelovu tornju, ali je Sete, po preporuci policije, odlučio ne evakuirati posjetitelje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.